🔥Probíhá akce Více zde 03d 20h 46m 17s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Cesta do Týna

V kategorii: Deníky a diskuze našich

dacanka - 09/05/2016

Dík za podporu.:) ty mas nádrž opravdu krásnou a je vidět ze uz jsi spoustu věci vychytal.Mne asi vše teprve čeká v těch testech a chem. vzorcích složení vody pekne tapu a to mne chemie celkem bavila. Ale jak říkáš Ty i Grunda chce to trpelivost, ta přináší růže a studium. Krásný článek napsal Marcel o rasách ale budu si ho muset přečíst asi několikrát abych v něm mela jasno:-). Jeste musím koupit jeden test a nápisu komplet výsledky. A vyfotim přírůstky. Teda trávu stříhám ale treba pogostemon helferi roste jak divá a tu zatím nechávám růst. Uvidím. Je krásný jak se mění v podstate nemenitelna příroda. Trochu jsem si říkala jestli mne nepřestane bavit dívat se pořad do stejného Akva ale ono se fakt mění:-)


dacanka - 15/05/2016

Pekny vecer všem! Dnes proběhla velká očista a aktualizace filtru. Koupila jsem Seachem Matrix 500 ml a Seachem Purigen. Protože se mi to samozrejme nechtělo vlest do dvou košů které mam s originál Eheim naplněma tak jsem vyndala spodní černé trubičky u kterých jsem vycetla ze mají úkol jako síto (nicméně byly vždy absolutně čisté) a Eheim kuličky jsem dala do spodního koše. Do vrchního matrix a purigen.. Zbytky trav se mi záchytavaji v modrém predfiltru docela dobre. Voda ve filtru při výměně je ale pekne hnusne hněda.
Taky jsem si koupila kartáč na hadice a to je asi dobra volba protože po jednom protáhnuti jsou hadice skvostne úplně čisté ale co se z nich vytlačilo byl děs běs. Myslela jsem si ze kdyz se v hasicích objevila usazenina ze je to spis záležitost estetická ale teda teď se divím ze vůbec něco šlo do Akva.
Po celém zákroku jsem jeste dala do Akva Seachem stability.

Jeste jsem si pořídila ztlumovac světla na Aquatlantis Easy LED 742 mm.porad bojuji se zelenou rasou a nemůžu si pomoci mam pocit ze mam moc světla i kdyz je skoro 15 cm nad hladinou. Trochu jsem ho ztlumila ale samozrejme nevím kolik.

Takže jestli to mam blbe tak prosim o reakce než něco pokonim!!!! Dekuju všem předem:-))))!


MirekRuzicka - 16/05/2016

Taky jsem teď dost bojoval s řasou, říkal jsem si, že zde budu nádrž pravidelně aktualizovat a zveřejnovat, ale normálně jsem se za ní styděl... Teď už se trošku vzpamatovává a začíná to být koukatelné.
Mě právě asi nejvíc pomohlo zvednutí těch světel, nyní je mám necelých 20 cm nad hladinou a je to sakra znát. Zatím jen na kusech dřeva, ale vyrábím držáky z plexi, a tam budou cca 25 nad hladinou a myslím, že to bude OK. Já to mám tedy bez stmívače.
Tak pokud můžeš, klidně bych dal světlo ještě maličko výš.

.... takže to jen takový postřech začátečníka... :)


Barlog - 16/05/2016

Uvidíš, že očista filtru ti pomůže. Taky jsem zkoušel Stability ale velice to akvu prospělo. Včera jsem dělal údržbu akvária, a vláknité řasy je tam o poznání méně. Čistota a zdravá mikroflóra je dost důležitá. To světlo zas tak nevadí, že je nízko - když tak ho zkus ztlumit, ale v rozumné míře, hlavně aby rostly rostliny. Věřím že očista filtru na řasu pomůže. Však uvidíš. A co hodnoty vody? Už jsi měřila?


dacanka - 16/05/2016

Ahojte kluci (chlapi):-)
Paráda, voda je absolutně průzračná nádhera a dokonce mam pocit ze rasy nepřibyly spis naopak. Mam z toho velkou radost. A to jsem si dala za úkol dnes vyměnit vodu. Včera jsem nechtěla kdyz uz byl celkem velký zákrok s filtrem a dnes je voda nádherná. Nicméně asi aspoň tu 1/3 bych vyměnit mela ze...dodržují zatím 1 x týdne aspoň 2 kybliky...asi jdu na to.. A zítra Akva vyfotim...taky jsem se styděla jsem dávat foto kde mi vlála rasa:-) úplně Ti rozumím ale je fajn ze tu jsme všichni spolu profici i začátečníci jako ja a poradíte. Tady jsme všichni tak nějak na jedné lodi a máme plus minus stejně radosti i starosti spojené s Akva, kdybych tusila dříve co takovy kůň obnáší nevím nevím jestli bych do toho šla..a teď jsem rada ale hrozne moc mi pomohli tyto stránky i e-shop. Nějak to obkecavam ale chci tím říct ze asi pravě tady je dobrý pravě ty neduhy akvarka zverejnovat a ne stydět se za to. A naopak kdyz ma někdo radost ze svyho dílka tak je to podle mne radost i pro ostatní mrknout se na něco hezkého....
No teda ja dneska kecam:-)... Testy jeste nemám všechny nemůžu se dostat někam kde by je měli ale taky na to dojde a zverejnim výsledky...uz jsem si dala práci a sepsala rostlinky a zaktualizovala popis nádrže. Takže zítra přibude nějaký aktuální foto i kdyz to je taky pro mne oříšek. Tak ahooooj!


dacanka - 20/05/2016

Zkoušela jsem něco nového nafotit ve formátu RAW. Noo... fotila jsem v raw poprvé tak nevím jestli mám všechno tak jak má být. Fotky se mi zdají trochu tmavé ale skoro jakékoliv zesvětlení nebo posunutí se do jiné barevné stupnice ve Photoshopu spíše uškodilo tak jsem je nechala v podstatě jak byly vyfoceny.... Nevím taky jestli mám dobrý převodník formátu raw našla jsem si nějaký na internetu uplně jednoduchý a ukládala jsem rovnou do JPG. Asi jsem měla ukládat do tiffu ale potom komprese do jpg abych to dostala sem to stejně všechno zabije. Má někdo více zkušeností s focením v rawu a převodem? Fotím zrcadlovkou Nikonem a ta mi to ukládá jako soubor nef.
Jinak zelená řasa je prýýýýč prostě není. Akorát trochu řerná štětičková na listech a kamenech. Ale už je to 100 x lepšíííí:-)))))


erik1982 - 23/05/2016

Ja pouzivam Zoner je to jednoduchy program.Skus tento, tam sa da jednoducho hodit raw na jpg.


dacanka - 23/08/2016

Absolutně zanedbané a zarostlé akvárko po dovolené a měsíci naprosté vytíženosti. Úklid, hospodářství a hnojení bylo na rybičkách. Trochu nas ovládla řasa ale voda je překvapivě čistá. A hlavně přežiloooó! Zitra tam vjedu se sekačkou a dam foto jaky bude rozdíl...zatim par fotek jen z mobilu...


Předchozí stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde