🔥Probíhá akce Více zde 03d 07h 56m 21s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Bílá usazenina na přísavkách

V kategorii: Filtrace a pohyby vody

Prvok248 - 30/07/2017

Ahoj,

zajímalo by mne, zda-li máte někdo zkušenost s bílým filmem, který cca za dva až tři dny po umytí potáhne přísavky ponořené pod hladinou. Jde o bělavou rosolovitou slabou vrstvu, která když se dotekem uvolní, plave pak ve vodním sloupci jako bělavý chomáček, či slabá blanka. Podobná substance se mi co pár dnů usadí na hladině dropcheckeru. (Barva indikační kapaliny pak téměř zežloutne.) Když dropchecker opatrně vyndám, abych ten rosol neuvolnil do akvária, drží se uvnitř jako slabá blanka kompaktní jednolité bubliny v místě, kde byla vnitřní hladina.

Nevíte někdo, co by to mohlo být? Přijde mi podivné, jak to zkreslí žen dropchecker - nemohly by o být kolonie nějakých mikroorganismů, které v malé míře produkují CO2, že tak vytočí tu barvu skoro do žluta?

Další věc je, že to vypadá, jako by se mi tou stejnou vrstvičkou začaly obalovat vnitřní povrchy hadic od vnějšího filtru. Mám nově vnější JBL atomizér a mám obavu, aby se nezalepily póry keramického jádra.

Akvárium 40 l s křemičitým dnem, množství rostlin, CO2, pár neonek, měkká voda, estimative index, LED osvětlení - deset hodin denně (plus dění pokojové světlo, které do toho nepočíám), vnější filtr Tetra Tec EX 600 Plus (pohyb vody solidní) dřevěný kořen.

Díky.


Benkroft - 01/08/2017

Pravdepodobne nedavno zalozene akvarium.Daj tomu cas.Niekedy aj 5-6 mesiacov.S dropcheckeru to odsaj akvarijnou hadickou,prisavky neries,zmizne to samo,chce to cas.Mal som ten isty problem...


Prvok - 12/08/2017

Díky za odpověď. Ano, to akvárium jsem před pár měsíci opravdu zakládal.

Ještě jednou díky.


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde