🔥Probíhá akce Více zde 03d 05h 46m 53s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Ancistrus + pancéřníček vs ADA Amazonia

V kategorii: Živočichové

Spirit78 - 25/09/2013

Zdravím, máte prosím někdo zkušenosti s pancéřníčky a ancistrusi při použití substrádu ADA Aqua soil Amazonia? Tyhlety osazence mám nyní v nádrži s pískovým substrátem, písek je těžký a když pominu, že si ancíci vyhloubili nory tak nemám příliš pocit, že by dno nějak výrazně přeskupovali, jak ale s lehkým substrátem Amazonia? Nebude problém v tom, že by ten lehký substrát shrnuli kam nechci? V Amanových nádržích jsem tyhle ryby nikdy neviděl. Navíc ancící mi přijdou, že tvoří obrovské množství odpadu, které pak na dně víří oba zmíněné druhy ryb.

Prosím o vaše názory a zkušenosti.
Díky


grunda - 25/09/2013

ancíci jsou prasata, nebrat. Panceřníčky jen menší druhy - Corydoras, mám je v akva a pohoda


stafflik - 25/09/2013

Právě z důvodu přezkupování materiálu jsem tyto ryby dal pryč. Pancéřníci to rozryjí fest a anťáci si vyrobí jeskyně i tam kde mají rostliny kořeny. Navíc i při pohybu po dně se pohybují "přískoky" a dost víří lehký substrát. (Já mám Liapor)


Vyghum - 28/09/2013

Taky jsem vždy rozladěn, když mi ancistrus vyrtrhá část rostlin nebo hoduje na nějaké výstavní rostlině. Tato ryba do podobných akvárií prostě nepatří. O víření dna ani nemluvím... ale zbavte se ryby, kterou už máte třeba přes 20 let... ;)


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde