🔥Probíhá akce Více zde 03d 11h 04m 21s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

amazon

V kategorii: Deníky a diskuze našich

bobr - 23/02/2015

Dne 23.02.2015 v 19:40 byla založena prezentace akvária amazon.


bobr - 23/02/2015

Ahoj, po dlouhé době jsme si splnili sen a zařídili nové akva. S trochou nervů a stresu, kdy jsmě měli zakoupené rostlinky dříve, než samotné akva, kdy jsme neměli potuchy, co vše bude potřeba pro tak velké akvárium zařídit , postavit, nakoupit, jsme snad s úspěchem akva vitězoslávně založili 20.2.2015.
Akvaristikou jsme se s přítelkyní zabývali v dětsví a částečně v dospělosti. Při výstavbě RD jsme již počítali s pořízením akva, tak jsem zhotovil betonový základ, a nachystal veškeré prostupy pro technologii a elektroinstalaci. Ne vše se úplně přesně podařilo rozměřit, ale to už tak bývá.

V této chvíli je akva 3 dny staré, byť rostlinky již z důvodu časové tísně byly v akva umístěné, pod CO2 a osvětlením, ale museli jsme znova veškerý písek a stěrk odsát, protože nám začali plavat kořeny, takže nastoupila rekonstrukce a předělání.
Hodnotit je asi brzo, přihnojujeme, CO2 se snažím dostat do rozumných mezí, zatím jsem byl spíše na nízké hodnotě. Na jednom kořenu se nám objevila řasa, ale je pravda, že tento kořen jsme nevyvařili. Pokud by někdo pomohl s radou, zatím nechávám tak jak je, přece jenom moc brzy. Dnes jsem lehce zvýšil dávkování CO2. Zatím ryby nemáme, počkáme cca 14 dní až tři týdny, jak se chytnou rostliny.
Díky za tyto poučné stránky, hodně nám pomohli.


Sputnik - 01/03/2015

Ahoj,přeji ať se dílo podaří. Mám navlas stejnou nádrž jako vy;)
Mě to trvalo skoro tři roky než jsem to zvládl ukočírovat.
Tak držím palečky.


bobr - 23/03/2015

Ahoj Sputniku, děkuji za podporu. Zápasím s hnědou řasou, a ještě mi odešel redukční ventil na COčku. Nechal jsem udělat nový rozbor vody, máme studnu. A v neděli jsme vpustiłi první rybky.
Nevím, jestli mám svítit více, na netu a v knihách jsou rozporuplné informace. Doposud jsem svítil 2x50W, nepomohlo, zkusil jsem tento týden přidat a na druhý den už bují řasa v plné síle. Měním 50% vody 2x týdně, možná je to hodně. Přidám fotku.


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde