Akvárium s řasokoulemi Více zde 02d 16h 42m 48s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

"Pod obrazy"

V kategorii: Deníky a diskuze našich

Vespertilio - 13/02/2013

Dne 13.02.2013 v 20:14 byla založena prezentace akvária "Pod obrazy".


Vespertilio - 13/02/2013

Ahoj, založil jsem si tedy prezentaci našeho rodinného akvária, o které se však starám jen já.;) Akváriu se stále zdalekan nedaří tak, jak bych si přál, proto jsem se pro prezentaci rozhodl a věřím, že se od zkušenějších akvaristů něčemu naučím. Zatím jsem vyplnil jen ty políčka, které znám jistě. Informace o parametrech vody, rybách a živočiších a o rostlinkách v nádrží doplním co nevidět.:)


grunda - 13/02/2013

na můj vkus trošku málo rostlin. Navíc docela malá fotka, nevím jestli vidím správně, ale máš betu s mečovkami, pár teter fantomových a pár neonek?


Vespertilio - 15/02/2013

Vůbec mi nejdou upravovat a přidávat informace o nádrži.:/ Netuší prosím někdo, čím to může být?


Vespertilio - 15/02/2013

hm :fakt ne, to je divný ale...:@

#ADMIN: co přesně nefunguje?


Vespertilio - 21/02/2013

Dnes mi praskla jedna záživka. Poradíte mi prosím, jakou T8 zářivku o délce 61 cm zvolit? Zítra nutně potřebuji vybrat novou...V akváriu mám jednu Sun Glo a druhou Power Glo. Tuším Sun Glo praskla...je to ta se žlutým světlem. Ta co zůstala je s modrým světelným spektrem, Mám vybrat tedy s podobným spektrem barev? Opět tedy Sun Glo, nebo nějakou jinou? Cenu taky budu asi zohlledňovat, ale aby byla kvalitní a dávala silný světlo...Díky


Sentinel - 21/02/2013

Já mám T8 Philips třípásmová 840 (to je trochu víc žluté světlo ) a 865 to je víc bílé světlo.
Ze značek osram a philips.


Ardjuna - 21/02/2013

Jak píše Sentinel, použil bych obyčejnou třípásmovou zářivku (Philips, Osram, Silvania). Osobně dávám přednost bílému dennímu světlu (865), ale teplé žluté světlo (830, 840) funguje prakticky stejně. Kupovat speciální akvaristické zářivky za 500-800,- Kč je podle mého názoru jen vyhazování peněz z okna, ale pokud to někdo vidí jinak, určitě má každý právo na vlastní rozhodnutí.


Vespertilio - 21/02/2013

Dobře díky. Já jsem před tím zvolil speciální akvaristický zářivky, protože jsem myslel, že je to nutnost a velký rozdíl oproti běžným zářivkám používaných v domácnostech. Koupím dnes nějakou běžnou zářivku.:)


Vespertilio - 21/02/2013

á jé...zářivka je nejspíš v pořádku, ale kryt bude nějakej rozbitej. Koupil jsem novou, ale svítí stejně málo jako ta stará a když ji dám do druhýho krytu, svítí normálně. Takže mám rozbitej kryt .Bál jsem se, že to jednou přijde a ted teda nevím, jak to spravit.:) V elektrice se nevyznám...:/


Sentinel - 21/02/2013

Co máš za kryt? .. jestli je to setovej tak se dá úžasně vykuchat a upgradovat. A je to opravdu lehké.
Nedávno vyšel na rybicky.net článek koukni na něj.

Jinak co se týká elektroniky - určitě předřadník, vyběr podle vatáže a počtu zářivek a par drátů . při troše šikovnosti také pohoda.

Jestli máš starej/levnej kryt, tak tam se nedávaly předřadníky ale ještě startéry a ty dají měnit, často tam bývá i vstup pro výměnu startéru. A ty odcházeli čas od času.

A koukám návod je i tady..
https://www.rostlinna-akvaria.cz/eshop/jak-zabudovat-vylepsit-osvetleni-akvaria-do-krytu_127


Vespertilio - 23/02/2013

Kryt mám dřevěnej, akvárium je zabudované v dřevěné konstrukci. Až mi půjde upravovat nádrž (snad zítra), tak přidám fotky a vyfotím i kryt. No každopádně jsem přišel na to, že rampa na zářivky rozbitá asi zatím není a že i zářivka byla v pořádku, už jsem tu starou ale vyhodil a místo ni jsem tam strčil T8 18 W Osram 840 za nějakých 75 Kč. Světlo je jiný, takový teplejší do žluta...vypadá to líp než s tou starou Sun Glo 20W. Sice jsem vyhodil zbytečně funkční zářivku, ale už jsem ji používal nějaký dva roky, tak intenzita jejího světla asi nebyl nejvyšší.

Nicméně když tak pořád přemýšlím proč mi nerostou některý rostlinky (Pogostemon Helferi), pořád studuju tento článek http://prirodni-akvarium.cz/index.php?id=mereni o intenzitě fotosynteticky aktivního záření (PAR). Je tam jeden druh světla a sice 2x T8 Philips Master TL-D 18W/865 (s reflektory): Refklektory kvalitní mám. Uvažuji o tom, že si koupím přesně tyto dvě zářivky Philips, abych měl představu, jaký fotosyntetický aktivní záření mám dole u štěrku já ve svém akva. V podstatě budu mít stejné světelné zdroje a podmínky, jako v tom testu u prvního krytu.

Ale našel jsem tuhle http://svetelne-zdroje.elkam.cz/31989/tl-d-18w-865-zarivka-philips-master.html

a tuhle http://svetelne-zdroje.elkam.cz/32050/tl-d-18w-865-zarivka-philips-master-xtra.html

zářivku, rozdíl v ceně je mezi nimi nějakých 170 Kč, ale zdají se mi na první pohled stejné podle uvedených základních parametrů.

Poradíte mi prosím, která z těchto dvou zářivek je ta, která je testována ve výše uvedeném testu k intenzitě fotosyntetického záření? Rád byh si koupil přesně ty zářivky testované v tom článku...

Díky moc:)


Vespertilio - 04/03/2013

Poradíte mi prosím někdo s těmi zářivkami Philips, jak jsem psal výše?

Akvárium jsem, zdá se, lehce přerybnil...:@


grunda - 04/03/2013

zářivky jsou stejné výkonově, rozdíl ve v životnosti. Jinak jsou stejné;)


Vespertilio - 04/03/2013

aha, takže vysvětlení je takhle jednoduchý. Díky:)


Vespertilio - 07/03/2013

nějak mi v akváriu všechny rostlinky poslední dva týdny chřadnou a nic pořádně neroste...:/pokusím se vyfotit.


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde