Akvárium s řasokoulemi Více zde 01d 22h 08m 57s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Zvýšení proudění vody v akváriu.

V kategorii: Filtrace a pohyby vody

Petr J - 14/04/2014

Dobrý den,
rád bych se zeptal jak lépe rozpohybovat vodu v akváriu. Nádrž má půdorys ve tvaru písmene T. délka nádrže 230cm, šířka 55 cm a vodní sloupec 100 cm. Celkový obsah vody 1600 L. Nádrž je osazena filtry ( Fluval FX5 a EHEIM professionel 3 na který je napojený ještě Co2 rektor který docela zpomaluje průtok vody) Nádrž je dále osazena proudovým čerpadlem VOYAGER 4500l/h.
Voda se v Akváriu sem tam hýbe ale ne v celé nádrži. Je tento průtok pro takto velké akvárium dostatečný ?? Velice děkuji za radu.


Hopeful - 18/04/2014

Tady píšou 10x přečerpat oběm akvária za hodinu (papírově). Já mám 14x a žádný exta vír se nekoná. Akva ve tvaru T, to bych rád viděl jak máš čerpadla poskládané.


Petr J - 22/04/2014

No tak při obsahu 1600 l by to tedy znamenalo že čerpadla musí protlačit cca 16.000 l za hodinu :-) .. tak to mám teda co dohánět. No jakmile bude trochu čas tak to nafotím a dám to sem protože současné umístění čerpadla není zrovna nejlepší a to stejné platí o vyústění filtrace. Horší ale je že takto nevhodně dokáže navrhnout akvárium odborná firma a pak člověk posléze zjistí že tyto tzv obří nádrže se filtrují úplně jinak a nejen to ... A pak si má člověk nechat něco postavit na klíč...

Jinak při tom tvaru písmene T - je ta část jako by nožička spíše klidová - krmím tam veškeré ryby a na noc tam kolikrát i většina z nich spí.
Čekají mně nějaké úpravy na akváriu tak jak vše dodělám tak jej nafotím ..
;)


Pepis - 22/04/2014

Petře,
mrkni na tyto stránky.http://www.prirodni-akvarium.cz/index.php?id=filtr
Jsou to stránky Marcela, který tady dává dost dobrých rad a ví o čem píše:)


frimen52 - 29/03/2015

Pri rozstrekovacej rampe ktorá je umiestnená na zadnej stene akva a voda z nej naráža na čelné sklo ktoré má oblúkový tvar a nieje rovné rovnako dobre robí vír a toči vodu v akva ako ked je čelné sklo rovné? máte s tým niekto nejakú skúsenosť?:|


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde