Akvárium s řasokoulemi Více zde 01d 22h 02m 28s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

třístovka

V kategorii: Deníky a diskuze našich

Mica - 16/09/2015

Akvárium založené 8.9.2015. Po dobu 4 dní měněno 1/3 vody každý den, potom z pracovní vytíženosti 4 dny bez výměny.
Dne 15.9.2015 zjištěna hnědá řasa na listech rostlin, která se táhne ve vláknech. Je na skle a na substrátu tvoří chuchvalce.
Každý den přidávám PMDD + KNO3. CO2 přidávám přes atomizér z výstupní hadice filtru a svítím 10 hod 216 W T5 HO bez reflektoru.
Bohužel jsem na toto fórum narazil až v průběhu zakládání, tak jsem udělal dle mého nějaké začátečnické chyby. Dle článku o osvětlení jsem usoudil, že svítím moc silně a během pár dnů budu snižovat na 2x54 W. Vodu jsem dosud netestoval a množství PMDD jsem zvolil dle návodu na balení. KNO3 jsem přidal protože jsem usoudil že KNO3 nahrazuje výkaly ryb a protože ryby dosud nemám přidal jsem KNO3.
Rád bych aby mi akvárium s rostlinama prospívalo a chtěl bych požádat zkušenější o drahocenné rady jak momentálně bojovat s řasou případně co dělám špatně a měl bych změnit. Díky


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde