Akvárium s řasokoulemi Více zde 03d 16h 40m 13s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

první rostlinné

V kategorii: Deníky a diskuze našich

messiuss - 28/02/2015

Dne 28.02.2015 v 18:23 byla založena prezentace akvária první rostlinné.
Kryt osvětlení a stolek vlastní výroby (inspirováno ADA)


messiuss - 28/02/2015

Teď jsem na nějakém pátém týdnu...rostlinky rostou nad očekávání rychle až na java moss je celý hnědý a napadený řasou,ale bohužel už druhý týden bojuji s řasou...ubral jsem trochu na osvětlení i když podle mě neni přehnané...co2 hrnu co jen vydrži obyvatele....dnes jsem začal aplikovat invital carbon stříkačkou přimo na dno při vypnutých filtrech nechal jsem 10minut v klidu.Dávkuji i Easy Life AlgExit tak snad boj vyhraju.Je to moje první přírodní akva tak snad se povede.Za případné rady budu vděčný.Jo zapomněl jsem dodat že mi 4 týden po založení vyhořel externí filtr fluval 104 (podle mého názoru byl stejně nedostatečný) na toto aqva tak jsem vyměnil za aqua nova 1200 a přendal jsem alespoň zeolit kvúli bakteriím jinak všechna média nová tak doufám že nedojde k nějaké katastrofě a filtr se zaběhne bez problému znovu.


messiuss - 02/03/2015

Dnes jsem se rozhodl k radikálnímu kroku.Vyčesal jsem hnědou řasu kartáčkem (teda to co šlo) a aplikoval jsem střikačkou čtyřnásobné množství carbonu přímo do kobercobek na 10minut bez filtrace doufám že už se konečně začne dařit v likvidaci...a hlavně bez ztrát rostlinek a živočichů.


jakomo77 - 02/03/2015

Je to hnědá,rozsivka,zmizí sama.Mám podobnou nádrž asi měsíc a hnědá je na ústupu.Taky mě trápila,ale té se skoro nikdy při nové nádrži nevyhneš...


messiuss - 02/03/2015

Děkuji moc za uklidnění...taky se právě pohybuji kolem měsíce od založení


messiuss - 05/03/2015

zdravím, chci se zeptat jaká je normální rychlost růstu eleocharis parvula a hemianthus calitricoides cuba...za cca 5 týdnů už jsem musel třikrát stříhat a vypadá to na čtvrté...za týden mi parvula narostla o nějaké 4cm.Rostlinky jsou naprosto zdravé a sytě zelené.


grunda - 08/03/2015

to je celkem klasika, při dobrém hnojení a dostatku světla


messiuss - 13/03/2015

Dnes opět zástřih parvuly...týdenní nárůst o 4,5cm


messiuss - 29/03/2015

výhra nad hnědou řasou :-)


messiuss - 30/03/2015

Proč se mi čas od času vymažou některé údaje v popisu nádrže? Už se mi několikrát stalo že se vymazali údaje druhu filtrace osvětlení a to nemluvim o rybkách a rostlinkách :-) občas to vypadá že tam vlastně ani rostlinky nemam :-)


Target - 31/03/2015

Moc pěkné :)
má cenu vůbec řešit u malých nádrží rozvod CO2 ? nebo je to v podstatě jedno protože se to dostane všude když máme dostatečně silný filtr.


messiuss - 01/04/2015

Zdravím, děkuji :) no můj názor je, že u takovýchto nádrží které nejsou moc členité a mají opravdu dostatečně výkonný filtr není třeba si s tím lámat hlavu.Rozhodně bych nechtěl mít v takto malé nádrži rozstřikovací rampy pomocná čerpadla a buhví co ještě...protože podle mě to ruší vzhled atd.V mém případě jsem si akorát asi hodinku hrál s natočením lily pipes do takové polohy kdy nejvíce rozhání C02 po akvariu a hotovo.Samozdřejmě někteří můžou namítnout že nedochází ke správnému rozpouštění a distribuci po akva tudíž nějaké množství CO2 vyšumí bez účinku ale mě ta trocha CO2 za tu čistotu a místo v akva stojí.V podstatě se to pozná jednoduše, když rostlinky rostou po celém akva stejně...nikde nic neumírá tak není co řešit.Hladinka se mi vlní opravdu hoodně mírně...a žádná mastná nebo slepá hladina. Nepoužívám žádné skimmery stačí filtr o správném výkonu.Čím méně techniky a různých rádoby vychytávek za x stovek tím líp.Je to přírodní akvárium a ne nějaký showroom techniky.Samozdřejmě mluvím o mém objemu a menších...chápu že větší akva už se bez pomocných čerpadel atd asi neobejdou.Je to můj názor prakticky jsem v tomto stylu akvaristiky amatér a na všechny tyto věci jsem přišel až v praxi metodou funguje nefunguje ale moje akva je po dvou měsících naprosto bez řas a rostlinky rostou jak blázen.


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde