🔥Probíhá akce Více zde 03d 00h 00m 34s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Problémy s řasami

V kategorii: Problémy s rostlinami

Mikyjawak - 09/02/2016

Zdravím, mám ještě dotaz ohledně Zelené flekové řasy GSA. Mám nové akvárium 450L v provozu dva měsíce. Ve velkém mě začala zlobit tato řasa. Pravidelně přidávám každý druhý den 20 ml ferox NPK complete. Po pročtení všech možných rad na této stránce, přidávám ještě do akvária Fosfor a udržuji koncentraci na 2 - 2.5 mg/l. Měřeno každodenně testem Rataj. Osvětlení akvária je v led trubicích T5, kde dvě trubice mají: 3000K - 1200lm, další dvě 4500K - 1250lm a jedna 6000K - 1300lm. Denně svítím 12 - 14 hodin. Filtr zatím vnější tetra ex 700 + čerpadlo s bio houbou 500L/h (houba o rozměrech 12x12x25cm). V akváriu měním vodu jednou za tři týdny a to 60L. V akvárium je jenom 20 rybiček do délek 8 cm. Dále používám láhev CO2 6 KG a udržuji barvu v dropčekru na světle zelené (náplň od dennerle). Kytky roustou raketovím tempem, ale na anubiasech se velmi rychle množí tato řasa, přestože i ty anubiasi rostou poměrně rychle. Dá se této řasy vůbec nějak zbavit, aniž bych musel ty pěkně velké listy střihnout? Nebo zastavit bujení této řasy? S touto řasou bojuji již přes měsíc. Prosím o konkrétní radu držím se jen informací z této stránky - Lepší české stránky snad nejsou, proto posílám tvůrcům i poděkování.;)


Předchozí stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde