Akvárium s řasokoulemi Více zde 02d 06h 16m 06s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Problém s rostlinami

V kategorii: Řasy

fabinek1 - 11/08/2016

Zdravím všechny, mám akvárium 63L, osvětlení 2x 24W 4aqua, filtr eheim ecco pro130, hnojím denně ADA step 3, special lights a brightly K, substrát ada. CO2 bomba - 4 bubl/s. Rostlina v akváriu je Hemianthus callitrichoides 'Cuba'. V poslední době začaly rostliny chřadnout a objevuje se na ní černý povlak, je stejný i na kamenech. Poradí mi někdo, co s tím? Díky za rady

zkoušel jsem zvýšit dávky hnojiva, snížit, nic. Jediné, co mě napadá je nedostatečná filtrace nebo slabé osvětlení (1xoriginál 4aqua 10000k, sylvania grolux)


Barlog - 17/08/2016

Ahoj, Step 3 od Ady myslím neobsahuje ani dusičnany ani fosforečnany. Změř si tyto hodnoty ve vodě. Světla bude asi stačit a jestli se ti dělá nějaký povlak, řasy tak zkus zlepšit proudění a filtraci. Co jsem dokoupil navíc jeden externí filtr a napral do něho hooodně bio-filtračního materiálu tak se mi řasa téměř nedělá. Pouze na skle zelená tečkovaná a to jen symbolicky. Pomůže taky přidání bakterií. Cubu ostříhej aˇse trochu provzdušní, jde vidět, že tlačí pěkné vršky a zespoda nic moc. Přidáním na světle si pomůžeš, ale řešil bych to jen pár kusy Cree led tak do 3W o vlnové délce 420nm. Tak snad se bude dařit.


fabinek1 - 17/08/2016

a dusičnany a forsforečnany by mělo obsahovat ADA special lights, je to tak?


Barlog - 18/08/2016

Ano, toto hnojivo to obsahuje. Jaké máš hodnoty No3 a PO4?


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde