🔥Probíhá akce Více zde 03d 16h 33m 52s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

podklad

V kategorii: Substráty, kameny a kořeny

VildaNJ - 12/04/2015

co říkáte na tento podklad http://aukro.cz/substrat-kongo-k4-10-litru-i5242131960.html chtěl ho použít do 112l nádrže a zasypat černým pískem, začínám z rostlinným akváriem a potřeboval by jsem poradit, díky za info.


grunda - 12/04/2015

klidně ho kup a zasyp, časem se ti namíchá s pískem a bude to mega hnusné. Teď ta rada, nemíchej substráty s různou objemovou hmotností ;)


Pepis - 13/04/2015

No co píše GRUNDA za radu, tak to taky nesedí vždy. Když máš dva rozdílné materiály ve dně, tak se musíš podle toho chovat. Mám ve své nádrži jako zásobní substrát argo AQUAplants a na něm křemičitý písek a nemám jediný problém. Je pochopitelné, že kdybych tam chtěl vytrhnout ze substrátu třeba Echinodorus který tam nemám:), tak bych se z toho zbláznil. Měl by kořeny do poloviny nádrže. Ale když tam takové věci nedělám, tak je vše OK. Každý nechce dát za substrát kotel. A kotel třeba od značky ADA stojí.:|


grunda - 13/04/2015

souhlasím, ale nelze míchat pálený jíl a písek, písek vždy skončí vespod + bude zamíchaný do jílu. Pokud se bavíš o vyhnojení dna, tak nejjednodušší způsob je nakopat jíl venku, smíchat ho s trochou hlíny z krtince a na závěr trošku popela ze dřeva. Máš supr zásobní substrát. Ten pálený jíl je jen odlehčený štěrk, bez živin ;)


Pepis - 13/04/2015

To já vím že v jílu žádné živiny nejsou.


grunda - 13/04/2015

potom nevidím důvod proč míchat dva nevýživné substráty, vypadá to hnusně.


Pepis - 13/04/2015

Mě nešlo o to, že by míchal dva nevýživné substráty, ale reagoval jsem na slova nemíchat dva substráty s různou objemovou hmotností. Dávat jíl a písek na sebe nedává smysl. Musel by dlouho a dost hnojit do vody, aby se něco dostalo i do substrátu. Lepší je dát zásobní substrát a na to krycí vrstvu písku. Nejlépe jenom jeden materiál jako je ADA Aqua Soil Amazonia a může se tam v tom přehrabovat a nic nepromíchá. Když bude mít dva rozdílné materiály, tak se musí podle toho chovat.


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde