🔥Probíhá akce Více zde 05d 10h 23m 28s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

Kamenovo akvárium

V kategorii: Deníky a diskuze našich

Kamen - 28/08/2014

Dne 28.08.2014 v 11:27 byla založena prezentace akvária Kamenovo akvárium.


Kamen - 28/08/2014

Všechno začalo tím, že mi známý nabídl akvárium, které měl v garáži a jen se na něj prášilo. Tenkrát se mi zalíbila myšlenka začít s akvaristikou, jako s moc hezký koníčkem, i když na začátek tří set litrové akvárium asi není ideál. Přítelkyně ale už nějaké zkušenosti měla, proto jsme začali zjišťovat, jaký styl akvária by se nám líbil a skončili jsme asi u toho nejobtížnějšího - rostlinného akvária pokud možno v iwagumi stylu. Začali jsme teda tvořit z materiálu, který jsme měli po ruce a tvořili jsme akvárium i pro rybky, aby si mohly proplavávat v podrostu a kolem kamenů. Po sedmi měsících od založení musím říct, že se mi výsledek líbí, ryby jsou spokojené, voda se drží čistá, rostliny až na staurogyne prosperují.
Jediný problém, co akvárium má, tak je velké množství řasy. Nasadil jsem do boje další řasožrouty a upravil jsem dávkování tekutého CO2 (kvůli prázdnin v poslední době nepravidelně dávkovaném), doufám, že jak se ustálí hladina oxidu uhličitého, zmírní se i bujení řasy(zeména prachová řasa na listech a stag horn).
Mám taky dotaz na na ostatní akvaristy, jakým způsobem provádějí odkalení, když se se zvonem nejde dostat pod rostliny a ty všechen odpad nezužitkují?


Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde