🔥Probíhá akce Více zde 03d 01h 57m 47s

Jsme největší eshop s akvaristikou v ČR a SK!

EasyCarbo, Excel vs. CO2

V kategorii: CO2 - oxid uhličitý

anub - 07/10/2013

Jo já to vím,že je to moc,ale ta dávka těch 2,5ml na 100l je když tam máš rybičky a krevetky,ale když je to bez živočichu a jen samé rostlinky,hmm ??


MRP - 09/10/2013

Par výpočtů o glutaraldehydu http://pmdd.mrp-cz.com/glutaraldehyd-v-akvaristice-hnojivo-nebo-lakadlo-na-penize-clanek-22


anub - 09/10/2013

Ahoj MRP - docela dobrý článek,jen já tomu moc nějako dobře nerozumím,budu si to muset ještě pár krát v klidu přečíst.Ale podle toho zda jsem to dobře pochopil,tak když jsem já dávkoval 10 ml PMFE na 200l,tak toho tam muselo být mrak.Když jak píšeš už při té předepsané dávky,je tam toho 2x tolik,co by mělo.No nevím zda jsem to pochopil tak jak jsi to tam psal :-( Na netu jen každý píše jak to dobře vše funguje,jakej je to zázrak.Ale asi si myslím,že jen úplně malé procento lidí co to tam lijí opravdu vědí,jak to opravdu je.No uvidím sám,jak to asi dopadne při tak vysokých dávkách + klasické CO2. Rybičky ani nic živého tam nemám a hnojím EI. A samotného by mě to zajímalo jak to vlastně tady s tím opravdu je a VÁŽÍM si každého takové článku,protože já bych to nikdy nedal - až tak zase tomu nerozumím - což mě samotného docela štve :-(


Ardjuna - 14/10/2013

.


anub - 14/10/2013

MARCEL #23 Hmm,tak to jsi mě dostal a asi né jen mě. A já se bál,že bych si mohl spálit rostlinky,když jim tam přidám větší dávku než je doporučovaná :-( To pak tam zrovna můžu nalít 10x víc a rostlinkám se nic nestane,co ? Mě tam taky zaujalo - Glutaraldehyd jako takový je v akváriu k ničemu a ve větších koncetracích zabíjí vše živé. Prodejci v honbě za pěnězi akvaristů začátečníků označují glutaraldehyd jako algicid, tzn látku ničící řasy. Skutečnost je ovšem trochu jiná. Glutaraldehyd je totiž biocid (řec. bio = život + cidó = ničím). - co ty tady na to ?


Ardjuna - 15/10/2013

.


anub - 15/10/2013

MARCEL #25 - MOC TI DĚKUJI ZA VYSVĚTLENÍ -Věřím,že někdy to je asi o nervy,pokaždé někomu něco vysvětlovat,ale já za sebe jsem moc rád,že se někdo jako Ty a taky tady jiní najde a rád poradí - DÍK.


Ardjuna - 23/10/2013

.


anub - 23/10/2013

MARCEL #27 - Klobouk dolů před tebou a zároveň moc děkuji,jistě to ocení mnoho lidí a né jen já.Mě by ještě zajímalo jaká může být maximální dávka tekutého uhlíku u akvárka bez živočichů,čistě jenom samotné rostliny.Nejde mi 200-500% nárůst biomasy ( mám tam anubias a microsorium a ty jistě tak neporostou,jako Riccia fluitans ) Mě jde jenom o nasycení CO2 tekutým uhlíkem,ale abych nepoškodil rostliny.Při metodě hnojení EI jsou živiny nelimitním prvkem - může být taky tekutý uhlík nelimitní ? Mě to hlavně zajímá proto,jak s to psal ve svém článku - že rostliny podle Toma Barra jsou schopné využít zhruba jen 1-2% CO2 a jestli se vše tak nějak zhruba zakládá na tom co jsi psal,možná bude lepší používat jenom tekutý uhlík,pro jeho lepší-vyšší konzumaci rostlin a stabilní CO2 ve vodě počas celé té světelné periody.Proto by mě zajímala max dávka na 100l v ml tekutého uhlíku v akvarku BEZ ŽIVOČICHŮ A BEZ POŠKOZENÍ ROSTLIN ! Klasickým CO2 si myslím,že to moc nejde,ale přidaním taky tekutého by to možná a nebo jen tekutého uhlíku.Hmmm :-( Ale ještě jednou dík za super a né jen tady ten článek na TVÉM webu !


Ardjuna - 25/10/2013

.


Feri - 07/06/2016

Pánové jsem tady nový a mám otázku. Používá tady někdo dlouhodobě tekuté CO2 - jaké jsou s ním zkušenosti?
Jedná se mi o to, že nechci kupovat set na stlačený CO2, ale potřebuji podpořit růst kobercovek (světla mám snad dost - 0,5W/l v LEDkách - cca 3.000lm na 30cm sloupec vody).
Ne že by se eleu úplně nedařilo, ale chci podpořit jeho růst. Případně který z nabízených výrobků na shopu je nejlepší použít?

Předem díky za rady a zkušenosti


Benkroft - 08/06/2016

Myslim ze vacsina akvaristov pouziva uhlik dennodenne.Jeho ucinky su viac nez priaznive.Moj nazor je taky,ze ak chces pouzivat uhlik,co by si mal,musis sa rohodnut ci chces lacnejsiu alternativu a vacsie davkovanie,alebo drahsiu alternativu a mensie davkovanie.Napr. Carbon vs. Fluorish excel.Pouzivam oba a myslim ze ucinok je cca. rovnaky,akurat davkovanie je o inom.Ak pouzijes carbon,davkuj 2x az 3x viac ako pisu.Fluorish davkuj podla navodu a vsetko bude o.k. Je to len o peniazoch.Tod moj nazor


Předchozí stránka

Získejte výhody

Přidejte se na naši Facebookovou stránku a získejte slevy, informaci o nových článcích a návodech, praktické tipy, inspirace a mnoho dalšího

Přidat se můžete zde

Jsme i na INSTAGRAMU

Na náš Instagram, stejně jako na naši FB stránku, pravidelně každý den přidáváme zajímavý obsah, jako slevy, tipy, videa a mnoho dalšího. Přidejte se i na náš IG a nic Vám neunikne.

Přidat se můžete zde